در این مطلب درباره قیمت موزاییک پلیمری در تهران با شما صحبت خواهیم کرد.
در این مطلب به بررسی انواع موزائیک و معایب و مزایای هر کدام از آنها میپردازیم. در واقع موزاییک یکی از پرمصرف ترین مصالح ساختمانی است، که متأسفانه افراد بسیار زیادی آشنایی درباره انواع آن و همچنین نوع ساخت آنها ندارند.
- انواع ساخت موزاییک ها چیست ؟
- سرامیک چیست ؟
- انواع موزاییک های حیاتی
- موزاییک پلیمری چیست ؟
- مزایای موزاییک های پلیمری چیست؟
- مزایای سنگ های مصنوعی نسبت به سنگ های طبیعی
- نکاتی برای خرید موزاییک مرغوب
- مراحل تولید موزاییک چیست؟
- جمع بندی مطلب
انواع ساخت موزاییک ها چیست ؟
موزائیک ها در دو حالت پرسی و ویبره ای ساخته می شوند که در ادامه میخواهیم به توضیحی درباره روش ساخت موزاییک ها با شما صحبت کنیم.
روش ویبره ای :
از متداول ترین روش ساخت موزاییک ها روش ویبره ای است. در این روش احتیاجی به ساب خوردن و همچنین فشار پرس نمیباشد. با استفاده از دستگاه های لرزاننده تراکم در سطح موزائیک ایجاد شده و به دلیل سطح صاف و صیقلی آن احتیاجی به ساب خوردن ندارند.
همچنین استفاده از سنگ های تزئینی نمای بسیار خوبی به این نوع موزاییک ها میدهد. همانطور که در بالا ذکر شد در روش ویبره ای هیچ نوع فشاری به موزاییک داده نمیشود، در فرآیند تولید موزاییک های ویبره ای مواد آنها بعد از مخلوط شدن به وسیله دستگاه های اندازه گیری میشوند و درون قالب هایی معمولاً از جنس پلاستیک ریخته شده و بر روی نوار نقاله قرار خواهند گرفت.
در اینجا نوار نقاله نقش لرزاننده یا همان ویبره را بر عهده دارد و بعد از اعمال ویبره به قالب ها مواد استخراج می شود. در این فرایند معمولاً بعد از پنج یا شش ساعت برای خشک شدن موزائیک ها صرف میشود و پس از آن میتوان موزاییک ها را از قالب خارج کرده و درون بسته بندی قرار داد.
روش پرسی :
این روش حتماً احتیاج به فشار پرس دارد و در اثر فشار پرس تراکم در موزاییک ایجاد میشود، همچنین مقدار این فشار بسته به ابعاد و سنگدانه های به کار رفته در موزاییک دارد. موزائیک هایی که از این روش ساخته می شوند حتماً احتیاج به ساب خوردن دارند.
کف پوش های بتنی تراکم و استحکام خود را از روش فشار و پرس بدست می آورند، که اصطلاحاً به آنها موزاییک های پرسی می گوید. موزاییک های پرسی از دو لایه تشکیل شدهاند و با موزائیک های ویبره ای کاملاً تفاوت دارند. لایه رویین موزاییک های پرسی که نما و ظاهر موزائیک را تشکیل میدهند از سنگدانه های رنگین و سیمان تشکیل شدهاند. طرح و ظاهر یک موزائیک بستگی بسیار زیادی به لایه رویی دارد.
لایه زیری موزاییک های پرسی با توجه به عیار سیمان به کار رفته در آن می تواند چهارصد کیلوگرم بر متر مکعب باشد همینطور لایه زیری از شن و ماسه و سیمان تشکیل میشود. بعد از تهیه مواد اولیه تشکیل دهنده دو لایه در فرآیند تولید موزائیک پرسی در مواد در قالب های مخصوص ریخته شده و با استفاده از دستگاه های پرس به همراه بخار متراکم می شوند. بعد از این عمل با استفاده از دستگاه موزائیک شسته شده و رنگ موزاییک پلاستیک و سنگ دانه های آن آشکار میشود.
مزایای استفاده از موزاییک پلیمری نسبت به سنگ های طبیعی عبارتند از :
طبق نظر متخصصین و افراد خبره در این کار، استفاده از سنگ طبیعی در واقع بی مثال است و هیچ سنگی نمیتواند جایگزین آن شود. همین طور استفاده از سنگ های طبیعی در ساختمان احساس بسیار خوبی به انسان منتقل می کند.
دلیل آن هم این است که در تهیه سنگ انسان هیچ دخل و تصرفی نداشته و بسیار مناسب برای خانه سازی است و استفاده از آن در ظاهر ساختمان بسیار کارآمد است. استفاده از موزائیک زمانی معنا پیدا میکند که استفاده از سنگ های طبیعی ناکارآمد باشد و به کار نیاید.
در واقع ساخت موزاییک به دلیل آنکه به صورت علمی انجام می شود، دارای محاسنی همچون مقاومت بسیار بالا در برابر ضربه و فشار و همین طور عدم نفوذ آب به داخل آن مشکلاتی از قبیل عدم لغزندگی و رگه های اضافه در موزاییک را به همراه نخواهد داشت. به همین دلیل استفاده از موزائیک و بسیار بهتر از سنگ های طبیعی است.
از دیگر محاسن موزاییک نسبت به سنگ های طبیعی میتوان به قیمت پایین تر آن اشاره کرد. همین طور که در بالا ذکر شد موزاییک ها بسیار مناسب تر هستند برای محوطه سازی پشت بام ها، پارکینگ ها و حیاط ها استفاده از موزاییک به دلیل مقاومت در برابر نفوذ آب و ماندگاری بهتر و بالاتر مناسب تر است.
البته نمیتوان از تأثیرات استفاده از سنگ های طبیعی ازجمله مرمر، گرانیت و تراورتن غافل شد در واقع این سنگ ها نمای فوق العاده زیبایی به ظاهر ساختمان خواهند داد، اما هیچگاه از این سنگ ها در داخل ساختمان ها استفاده نمیشود.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
سرامیک چیست ؟
سرامیک چیست : سرامیک نسبت به موزاییک از قیمت و قدمت بیشتری برخوردار است. زمانی که انسان متوجه شد که میتواند از مواد طبیعی برای ساخت مسکن و یا حتی خیمه برای خود استفاده کند، با ترکیب موادی مانند سیمان آهک و غیره دست به ساخت موادی محکم تر و جامد زد. تا بتواند برای خود آشیانه و سر پناهی ماندگار تر و از جنسی که در برابر باد و باران بتواند از آن ها محافظت کند، زد.
سرامیک ها که با استفاده از مواد جامد و غیر فلزی ساخته می شوند، جزو اولین مصالح ساختمانی بودند که انسان ها توانسته اند با استفاده از آن برای خود سر پناهی مستحکم تر و ماندگارتر بسازند. سرامیک از سه جزء خاک رس، ماسه و آب تشکیل شده است. دارای قابلیت انعطاف پذیری و نرمی خاصی است، همچنین در دمای بالا ایجاد شده و دارای قابلیت بسیار سخت و محکمی می باشند.
انواع موزاییک های حیاتی
موزاییک حیاتی یکی از انواع موزاییک های پرکاربرد در مصالح ساختمانی است که خود به تنهایی دارای چندین نوع مختلف می باشد در ادامه به بررسی هرکدام از آنها میپردازیم.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
موزاییک سیمانی :
عنصر اصلی ساخت موزاییک های سیمانی در واقع سیمان است که بیشتر دارای طرح های سادهای هستند ممکن است این طرح های با استفاده از شیارهایی به آنها داده شود. همچنین این موزائیکها دارای سه مرحله ویبره و بیش از پانصد و پنجاه تن فشار پرس می باشد.
از مزایای موزاییک های سیمانی میتوانیم به مقاومت بسیار بالای آن در برابر ضربه و یخ زدگی اشاره کنیم، همچنین تنوع و رنگ بندی بسیاری دارند، مقاومت خمشی بسیار بالا و بسته بندی پالت آنان از مزایای این موزاییک ها به شمار میرود.
موزاییک های سیمانی دارای چند دسته موزاییک سیمانی شسته، موزاییک سیمانی سیاه، موزاییک سیمانی ساده، موزاییک سیمانی پرسی می باشد. همچنین این موزاییک ها به دلیل مقاومت بالایی که دارند، دارای کاربردهای بسیاری هستند، از جمله این کاربردها میتوان به استفاده از کف حیاط، پارکینگ، پیاده رو، کف پارک ها و فضای سبز و همچنین محوطه سازی اشاره کرد.
موزاییک شیار دار :
حتماً موزائیک هایی که در پیاده روها استفاده شده اند را دیده اید، این موزاییک ها که دارای فرورفتگی و برجستگی هایی هستند. موزاییک های شیاردار نامیده می شوند. همچنین از نوع ساخت این موزائیک ها میتوان به سه مرحله ویبره و نهصد تن فشار پرس اشاره کرد. این موزائیک ها مقاومت بسیار بالایی دارند و کاربردهای زیادی در محوطه سازی،کف حیاط، پارکینگ، پیاده رو ،فضاهای سبز و فرش کف پیادهرو، میتوان اشاره کرد.
موزائیک شسته یا موزائیک های واش بتن :
موزاییک های واش بتن در واقع موزاییک هایی هستند که دارای سطح صاف و صیقلی نیستند و دانه های شن به صورت برجسته روی آن ها وجود دارد. کاربرد آن ها در کف حیاط، کف ساختمانها، سنگ فرش باغ و از این گونه موارد است. این نوع موزاییک ها که از ترکیب سیمان، سنگ های معدنی، چسب بتن، مواد روان کننده، ماسه و همچنین رنگ های بسیار متنوع تولید میشود، دارای مقاومت بالایی در برابر سرما و گرما حتی فشار در اثر اصطکاک زیاد می باشند.
موزائیک سنگ دار :
موزاییک های سنگ دار که از سه روش شسته، سنگ دار شیاردار و سنگ دار صاف ساخته می شوند، لایه رویی بسیار زیبایی دارند و جلوه فوق العاده ای به کار می دهند، این موزائیک ها که در کاربرد اصلی آن ها در سنگ فرش حیاط کف پوش پیاده رو سنگ فرش باغ و ویلا استفاده میشود. دارای مقاومت خوب و کیفیت بالایی است. این نوع موزاییک ها همان طور که گفتیم بیشتر جنبه تزئینی دارند و نمای فوق العاده ای به محیط میدهند.
موزاییک های پلاکی :
موزائیک هایی که لایه رویی آنها دارای ساختمانی سخت و صیقل پذیر است و در اندازه های متفاوتی ساخته میشوند. این موزائیک ها از سیمان آب و ماسه تشکیل شدهاند و دارای قدرت تحمل و فشار زیادی هستند.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
موزاییک پلیمری چیست ؟
موزاییک پلیمری چیست :
موزاییک پلیمری در واقع یکی از بهترین انواع جایگزین سنگ های طبیعی است. این موزاییک از سنگ های مصنوعی ساخته شده ترکیبی از بتن و پلیمر است و در مقابل شرایط جوی و ضربات استحکام بسیار بالایی دارد.
تغییر ساختار مولکولی سیمان در این نوع سنگ ها باعث بوجود آمدن شبکه های بسیار مستحکم بلوری در آن میشود، که علاوه بر زیبایی بسیار زیاد و چشمگیر مقاومتی در حدود دو برابر بیشتر از بتن دارد. سنگ های مصنوعی یا همان موزاییک پلیمری در واقع در شرایط جوی تا پنجاه درجه زیر صفر مقاومت خود را نشان داده اند. به همین دلیل از بهترین جایگزین های سنگ طبیعی بکار می رود.
مزایای موزاییک های پلیمری چیست؟
در موزاییک های پلیمری تنوع رنگ بسیار زیاد است، زیرا در این موزائیکها از فوق روان کننده استفاده میشود و امکان استفاده از رنگدانه ها وجود دارد. در موزاییک های سنتی متأسفانه از فوق روان کننده ها استفاده نمیشود و همچنین امکان استفاده از رنگدانه ها نیست.
رنگدانه های شیمیایی فقط در صورتی قابل استفاده هستند، که با فوق روان کننده ها مخلوط شوند. و این تنوع رنگی و جلوه بسیار زیبایی آن به دلیل استفاده از فوق روان کننده ها در موزاییک های پلیمری است.
ثبات بافت سنگ مصنوعی :
همان طور که در این مطلب اشاره شد سنگ های طبیعی بعلت جلوه های براق و زیبایی که به صورت ذاتی و طبیعی در خود دارند بسیار مورد استفاده انسان ها قرار میگیرند.
اما این ناپایداری ثبات درون سنگ های طبیعی گاه باعث دل آزردگی و جانشینی موزاییک های پلیمری یا سنگ های مصنوعی به جای سنگ های طبیعی شده است. سنگ های طبیعی که از جلوه های خاصی برخوردارند در اثر عوامل جوی مانند تابش خورشید و یا بارش باران های اسیدی میتواند این جلوه های زیبای سنگ را از بین ببرد و سنگ دچار تیرگی خواهد شد.
بعد از محو شدن جلوه های نمایان سنگ آب به درون آن نفوذ کرده و به مرور زمان بافت سنگی دچار تیرگی بیشتری می شود. همچنین عدم ثبات لایه رویی سنگ ممکن است باعث نفوذ گرد و غبار درون حفره ها شده و همچنین قارچها و جلبک ها به مرور زمان درون آن رشد کند.
اما با استفاده از سنگ های مصنوعی این مشکلات را دیگر نخواهیم داشت و پایداری و ماندگاری لایه های درونی و بیرونی سنگ مصنوعی باعث ماندگاری بسیار بالا و مقاومت بسیار در برابر گرد و غبار و باد و باران خواهد شد.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
قدرت چسبندگی بالا :
شاید شما هم ساختمان هایی با نمای سنگ های طبیعی دیده باشید. این ساختمان ها به دلیل استفاده از سنگ های طبیعی در نمای ساختمان ممکن است پس از چندین سال به علت باران های اسیدی یا گرد و غبار و باد دچار لغزندگی و ریزش سنگ های نمای ساختمان بشود.
این موضوع ممکن است بسیار خطرناک باشد و سنگ ها بر روی سر عابرین ریخته شود، در این حالت دو راهکار ارائه میشود که راهکار اول استفاده از پیچ سنگها به درون ساختمان است
که البته این کار باعث خواهد شد نمای ساختمان بسیار زشت شود و راهکار دوم استفاده از اسکوپ در پشت سنگ هاست که این روش هم به دلیل زنگ زدگی آن به مرور زمان ممکن است پس از چندی دوباره مشکل ایجاد شده و مجدداً سنگ از بدنه ساختمان جدا شود.
به همین دلایل استفاده از سنگ های طبیعی در نمای ساختمان ها زیاد متداول نبوده و این روزها ساختمان سازان برای ماندگاری و چسبندگی بیشتر از سنگ های مصنوعی استفاده می کنند. در واقع سنگ های مصنوعی به دلیل مصالح دوغاب ریزی و استفاده از چسب های مناسب دارای قدرت چسبندگی بسیار بیشتری هستند و حتی ممکن است در طی سالیان سال سنگ های مصنوعی از بدنه ساختمان جدا نشده و دچار آسیب نمیشوند.
مزایای سنگ های مصنوعی نسبت به سنگ های طبیعی
قیمت پایین تر نسبت به سنگ های طبیعی :
اگر در کار مصالح و ساختمان سازی باشید، حتماً میدانید سنگ های طبیعی با قیمتی بسیار گزاف در ساختمان ها بکار میرود و با توجه به مواردی که ممکن است پس از استفاده رخ دهد، اصلاً مقرون به صرفه نیستند، با این حال سنگ های طبیعی همچنان بر سنگ های مصنوعی پیشی دارند. اما سنگ های مصنوعی با رنج قیمت پایین تر و طرح ها و رنگ های مختلف و همین طور کیفیت فوق العاده در بازار بفروش میرسد.
وزن کمتر سنگهای مصنوعی نسبت به سنگ های طبیعی :
اگر دقت کرده باشید سنگ های طبیعی دارای وزن بسیار زیاد هستند و این وزن زیاد سنگ ها ممکن است که دردسر ساز شده و حمل و نصب آن ها بسیار مشکل تر شود، اما سنگ های مصنوعی دارای وزن کمتر و متعادل تر هستند. همچنین سبک بودن سنگ های مصنوعی باعث افت کیفیت و کاهش ماندگاری آن ها نخواهد شد.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
مقاومت بیشتر در سنگ های مصنوعی :
در سنگ های طبیعی به مرور زمان با انبساط و انقباض زیادی که در سنگ حاصل میشود، کم کم آب در داخل آنها نفوذ کرده و باعث یخ زدگی درون سنگ ها خواهد شد. همچنین بافت سنگ های طبیعی ممکن است دچار ترک و شکستگی شود و به مرور زمان از بین برود. همچنین استفاده از سنگ های طبیعی در مناطق سردسیر توصیه نمیشود زیرا ممکن است که بعلت توان تحمل کمتر در برابر سرما واکنش های تخریب بیشتری از خود نشان بدهند.
سنگ های طبیعی ممکن است که در اثر انقباض و انبساط جوی دچار شکستگی بشوند ولی سنگ های مصنوعی توان مقاومت بیشتری دارند و در اثر انبساط و انقباض جوی مقاومت خوبی را از خود نشان می دهند. بافت آن ها به دلیل استفاده از ترکیبات علمی و کار شده ممکن نیست به علت شرایط جوی به سرعت دچار آسیب شوند.
عایق صوتی و حرارتی :
مسئله دیگری که خیلی در ساختمان سازی مورد توجه قرار میگیرد این است که استفاده از سنگ های مصنوعی در نمای ساختمان و در و پنجره ساختمان ها می تواند تا چهل درصد عایق صوتی و حرارتی را برای ساکنین ساختمان به همراه داشته باشد. در صورتی که استفاده از سنگ های طبیعی این امکان را به شما نمیدهد و سرما و گرما به راحتی وارد ساختمان شده همچنین ممکن است که سر و صدای محیط بیرون به راحتی وارد ساختمان و باعث آزار و اذیت ساکنین شود.
فرسایش کمتر نسبت به سنگ های مصنوعی :
همان طور که در بالا هم ذکر شد، امکان فرسایش در سنگ های طبیعی بسیار بیشتر و با سرعت بالاتری انجام میشود. اما فرسایش یا همان فرسودگی در سنگ های مصنوعی بسیار کند خواهد بود و این باعث خواهد شد که ماندگاری سنگ ها نسبت به سنگ های طبیعی بسیار بیشتر باشد. به همین دلیل استفاده از سنگ های مصنوعی در ساختمان سازی بسیار مناسب است و همین طور سنگ دچار از بین رفتن بافت رویی خود نخواهد شد.
تنوع بیشتر در سنگ های مصنوعی :
به دلیل طرز ساخت سنگ های مصنوعی و تداخل انسان در تهیه سنگ های مصنوعی دارای ابعاد و تنوع رنگی بسیار زیادی هستند. در حالی که سنگ های طبیعی به دلیل عدم تداخل انسان در نحوه ساخت آن ها لایه رویی چندان متنوعی ندارند.
همچنین به دلیل طرح های یکسانی که دارند ممکن است در ابعاد گوناگون به کار نیایند. این یکی دیگر از مزایای سنگ های مصنوعی نسبت به سنگ های طبیعی است، که در ابعاد و طرح های بسیار متنوع و مناسب با هر محیط ساخته و در دسترس ساختمان سازان قرار می گیرند.
مقاومت خمشی بالاتر از سنگ های طبیعی :
مقاومت خمشی به معنای میزان تحمل فشاری است که سنگ در هنگام شکستن میتواند تحمل کند و سنگ های مصنوعی دارای مقاومت خمشی بسیار بالاتری نسبت به سنگ های طبیعی هستند. سنگ های طبیعی زودتر دچار شکست شده و از بین خواهند رفت اما سنگ های مصنوعی با استفاده از ترکیب موادی که در درون خود دارند می توانند استحکام شکست بیشتری را از خود نشان دهند.
ظاهری همانند سنگ های طبیعی :
همان طور که در بالا ذکر شد سنگ های مصنوعی دارای ظاهری بسیار متنوع و خیلی بیشتر از سنگ های طبیعی هستند. در واقع سنگ های طبیعی به دلیل عدم تداخل انسان در نحوه ساخت آن ها دارای تنوع رنگ و ظاهر زیادی نیستند. اما سنگ های مصنوعی دارای ابعاد و ظاهری بسیار متنوع و در رنگ های بسیار زیادی ارائه میشوند و این یکی از محاسنی است که سنگ های مصنوعی نسبت به سنگ های طبیعی دارند.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
نکاتی برای خرید موزاییک مرغوب
خرید موزاییک نیز همانند خرید باقی محصولات دیگر دارای نکات و نشانه هایی است که در هنگام خرید میزان مرغوبیت آن ها را نشان میدهد. در اینجا به نکاتی اشاره میکنیم که در هنگام خرید باید به آن توجه کرد و موزاییک مرغوب را انتخاب کنید.
هزینه خرید موزاییک : شاید مؤثرترین فاکتور در انتخاب یک موزاییک مرغوب و یا دیگر مصالح ساختمانی توجه به قیمت آن می باشد. طبیعتاً هرچه کیفیت محصول بالاتر باشد و مواد بهتری درون آن به کار رفته باشد، قیمت بالاتری را نیز خواهد داشت. اما به شما توصیه میکنیم حتماً برای بهترین انتخاب از پیمانکاران و کسانی که مصالح فروش هستند، پرس و جو کنید و نظر کارشناسانه بگیرید.
در واقع برای مصالح ساختمانی نمیشود قیمت قطعی را بیان کرد زیرا مواد و تنوع محصولات در مصالح ساختمانی بسیار زیاد است و شما بهصورت مطمئن نمیتوانید قیمتی کارشناسانه پیدا کنید مگر این که با افرادی که در این حوزه کاری فعالیت دارند تعامل داشته باشید و از آنها پرس و جو کنید.
مشخصات فنی موزاییک :
بیشترین تاثیر بر قیمت و نوع موزاییک انتخابی توجه به پارامترهای فنی آن است. این که شما وابسته به نوع کاری که برای آن موزائیک تهیه می کنید، چه نوع توقعاتی دارید این بسیار مهم است که یک انتخاب بسیار خوب داشته باشید.
از پارامترهای فنی میتوان به مقاومت فشاری، مقاومت دمایی موزاییک، همچنین واکنش موزاییک در برابر انقباضات و انبساطات، میزان چسبندگی آن به مصالح دیگر همین طور میزان نفوذ آب به درون موزاییک، از گونه مشخصاتی است که شما در هنگام خرید موزاییک باید حتماً به آنها توجه داشته باشید.
اگر شما در حوزه مصالح ساختمانی فعالیت می کنید، خود میتوانید میزان فاکتورهای مهم در یک موزاییک مرغوب را بسنجید اما اگر در این حوزه اطلاعات چندانی ندارید حتماً از پیمانکاران و مصالح فروشان کمک گرفته و از آنان درباره میزان مشخصات فنی موزائیک پرس و جو کنید.
زیبایی موزاییک :
همان طور که در قسمت بالای مقاله ذکر شد، موزاییکها در طرحها و رنگ های بسیار متنوعی ساخته شده و در دسترس پیمانکاران و مصالح فروشان قرار میگیرند. اما نکته ای که در اینجا مطرح است. این است که زیبایی موزائیک در دو حالت تعریف می شود. تعریف اول زیبایی مستقل موزائیک است که هر موزاییک به تنهایی فاکتوری از زیبایی را خواهد داشت.
در حالت دوم زیبایی وابسته موزاییک است که مطرح میشود در این حالت قرار گرفتن چندین موزائیک در کنار هم طرحی را بوجود میآورند و زیبایی خاصی را دارند. در اینجا فاکتور زیبایی در برگیرنده هر دو این تعریف ها میباشد و وابسته به مکانی که شما میخواهید موزاییک ها را در آن نصب نمایید، این کاملاً سلیقه ای است و شخص شما باید انتخاب کنید. که از چه مصالح و موزائیکی و چه طرحی باید استفاده شود.
طول عمر موزاییک :
یکی از مهم ترین فاکتورها برای انتخاب یک موزائیک مرغوب سنجش طول عمر و ماندگاری آن است، این که موزاییک شما دارای چه هزینه ای باشد یا چه طرحی داشته باشد در واقع فاکتورهای بعدی طول عمر خواهند بود. طول عمر موزاییکها مهم ترین فاکتور در انتخاب آن است و وابسته به مکان و شرایطی که شما میخواهید از آن ها استفاده کنید، سنجیده می شود.
مثلاً برای انتخاب موزاییک حیاط شما باید موزاییک هایی با ماندگاری بالاتر و طول عمر بیشتری را انتخاب کنید. برای سنجش میزان عمر موزاییک ها بهتر است که حتماً قبل از تصمیم گیری نهایی تحقیقات خود درباره نوع موزاییک انتخابی خود را تکمیل کنید و از کارشناسان در این حوزه استفاده کنید.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
قابل دسترس بودن موزاییک :
با وجود فاکتورهای بیان شده ممکن است که در اثر حادثه ای یا در طی اتفاقی یک یا چندین موزائیک دچار آسیب شوند، شما باید انتخابی داشته باشید که در صورت وقوع همچین حوادثی بتوانید موزائیک های استفاده شده را پشتیبانی کنید و برای موزاییک های آسیب دیده جایگزینی همانند، همان ها انتخاب کنید.
این که شما از موزاییک های هرچند با قیمت خیلی بالا و گزاف و یا حتی کیفیتی فوق العاده استفاده کنید، اما پس از چندی در اثر حادثهای نیاز به تجدید موزاییک دیگری داشته باشید این را بیان میکند که باید از طرح و نوع موزاییکی استفاده کنید، که بتوانید مجدداً به آن دسترسی داشته باشید و در صورت نیاز آنها را تعویض کنید.
ابعاد و کاربری آسان موزاییکها :
این که موزائیک مورد نظر خود را در چه ابعادی تهیه کنید، کاملاً بستگی به سلیقه و فضایی که میخواهید از آن استفاده کنید دارد. البته این نکته را باید حتماً در نظر داشته باشید که موزائیک هایی با اندازه های کوچک تر تعدادی بالاتر و با سختی بیشتری نصب میشوند. به همین علت ابعاد در هزینه موزاییکها بسیار مؤثر است.
در واقع شما باید با توجه به فضایی که میخواهید از موزائیک استفاده کنید، تصمیم گیری کرده و بهترین انتخاب را انجام دهید. فاکتور دیگری که باید به آن توجه کنید سهولت کاربری موزائیک است.
در واقع شاید فکر کنید بعد از انتخاب و نصب موزائیک شما دیگر کاری با آنها نخواهید داشت. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که موزائیک هایی با طرح های شکسته شده یا فرورفته دارند، شستشوی سخت تری را نسبت به موزاییک هایی که دارای طرح های یکسان و هم سطح دارند. به همین علت بهتر است که حتماً به این نکته توجه داشته باشید و بعد تصمیم گیری کنید.
مراحل تولید موزاییک چیست؟
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
تهیه و آماده سازی مصالح لازم :
اولین قدمی که در تهیه مصالح لازم برای آماده سازی میرسیم، آماده کردن سنگ ریزه ها است. سنگ ریزه ها پس از استخراج درون دستگاهی خرد میشوند و این سنگها البته شامل سنگ های مرمر، انواع سنگ چینی، سنگ سبز سنگ سیاه و غیره هستند، پس از خرد شدن درون دستگاه آنها شسته شده و درون دستگاه شستشو قرار میگیرند.
بعد از شستشو سنگ های خرد شده درون دستگاهی به صورت طبقه طبقه بالا آورده میشود و برای خشک شدن به محلی دیگر وارد می شود، همچنین سنگها پس از پشت سر گذاشتن مرحله خشک شدن وارد سیلوهایی شده و بر طبق فرمولی که هر سنگ دارد، بسته بندی شده و به میکسر مادر منتقل می شوند.
در واقع در این مرحله انواع سنگها که بر روی موزاییک کار برده میشوند باید به قطعات ریزتری تبدیل شده و مراحلی را برای افزایش مقاومت و تغذیه ای خود پشت سر بگذارد این مرحله بسیار حساس بوده و احتیاج به توجه بسیار زیادی دارد.
بعد از گذر از این مرحله سیمان و یا پودر سنگ ها که از قبل در سیلوها آماده شده اند بر اساس هر فرمولی که سنگها دارند و به دستگاه داده میشود، همراه با آب داخل مخزن ها و یا همراه با بالابرهای کف میکسر برده می شوند و با هم مخلوط میشوند و در نوار ذخیره به سمت دستگاه پیمان کن یا همان تضادها روان میشوند. این مراحل آماده سازی مصالح برای تولید موزاییک است و قدم های ابتدایی باید به دقت انجام شده تا کیفیتی بسیار بالا را به همراه داشته باشد.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
انبار کردن مواد :
در این مرحله به انبار کردن مواد در ساخت موزاییک میرسیم. این مواد باید به گونه ای انبار شوند که با هم مخلوط نشوند و همچنین به راحتی بتوان به آنها دسترسی پیدا کرد در این مرحله از تعدادی سیلو استفاده میشود. که مجهز به دستگاه های مخلوط کن هستند، این دستگاه هایی که با هوا کار میکنند در واقع با استفاده از فشار دمایی که به سیلو وارد می شود، مانع از کلوخه شدن محتوای آنها خواهد شد.
همچنین همیشه این مواد یا پودر سنگ ها در دسترس هستند و انبار کردن آنها نباید در شرایط سخت انجام شود. همچنین ممکن است که هزینه زیادی بابت انبار کردن مواد را متحمل شوید.
نکتهای که اینجا مدنظر است این است که انبار کردن پودر سنگ در واقع ممکن است که هزینه بر باشد و از آنجایی که پودر سنگ همیشه در دسترس قرار میگیرد و کارخانه ها به محض درخواست میتوانند آن را تهیه کنند، نیازی به انبار کردن آن نیست اما سیمان همیشه باید انبار شود و این انبار کردن به نفع کارخانه ها تمام می شود. پس انبار کردن در بیشتر مواقع درباره سیمان مطرح می شود.
شستشوی مصالح ساخت موزاییک :
شاید در نگاه اول این مرحله زیاد حائز اهمیت واقع نشود، اما مسئله ای که در اینجا مطرح است این است که مواد به کار رفته در ساخت موزاییک باید حتماً شسته شده و تمیز باشند زیرا هرگونه گرد و غبار یا مواد غیر ضروری وارد مراحل ساخت موزاییک شود ممکن است به کاهش مقاومت آن کمک کند. به همین دلیل لازم است که مواد حتماً شستشو شده و عاری از هر گونه مواد زائد در دسترس قرار گیرد. برای شستشوی مواد دو روش داریم که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
روش ماشینی یا دستگاهی :
در این روش با استفاده از دستگاهی مواد بر روی یک سطح مارپیچ بالا برده میشود و این در حالیست که از پایین به آن با فشار آب پاشیده می شود. این عمل باعث شستشوی دقیق مصالح می شود و همچنین آب استفاده شده در این مرحله پس از تصفیه دوباره مورد استفاده قرار میگیرد. این روش از مطمئن ترین و قطعی ترین روش های شستشوی مصالح میباشد. که بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
روش دستی :
در این روش با استفاده از پاشیدن آب بر روی مصالح و مواد شستشو داده می شوند. اما همیشه این مواد به طور کامل تمیز نمیشوند و شستشوی آنها ممکن است که ناقص انجام شود در این روش آب با فشار روی مصالح ریخته شده و باعث پاکیزگی آن میشود.
که همان طور که اشاره کردیم. همیشه این شستشو با دقت انجام نمیشود همچنین به دلیل هزینه پایینی که این روش دارد شاید بسیاری از کارخانه ها هنوز هم از آن استفاده کنند. مانند روش بالا آب بدست آمده از این روش بعد از تصفیه می تواند دوباره مورد استفاده سنگ های دیگر قرار بگیرد.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
مخلوط کردن مواد :
قدم بعدی برای ساخت یک موزاییک مرغوب مخلوط کردن مواد است این که شما بخواهید به روش دستی مواد را مخلوط کنید، بسیار هزینه بر و وقتگیر خواهد بود. در حال حاضر از دستگاه هایی استفاده میشود که اینکار را به راحتی و با دقت بسیار بالایی انجام می دهند.
از دو سری قیف استفاده میشود که این قیف ها میتوانند از طریق دریچه هایی که در انتهای آن ها قرار دارد، مواد داخل خود را به درون یک سطح آسانسوری ریخته و مواد موزاییک را به راحتی مخلوط کند.
این قیف ها که به سیلوهای جمع محتوا قرار دارند با سیلویی که درون آن سیمان پودر سنگ قرار دارد همکاری کرده و براحتی مواد را درون خود مخلوط میکنند و موزائیک هایی از جنس مرغوب را ساخته و تحویل می دهند.
قالب گیری به شکل پرسی یا ویبره ای :
همان طور که در بالا ذکر شد. روش ساخت موزاییک به دو صورت پرس و ویبره ای انجام میشود که در اینجا میخواهیم به توضیح دیگری درباره این روش یا همان قالب گیری بپردازیم. در ادامه توضیحاتی را از نحوه ساخت موزاییک پرسی یا ویبره ای برای شما آماده کردهایم.
قالب گیری پرسی :
این روش که با استفاده از ظرفها یا قالب های معمولاً از جنس فولاد استفاده میشود، دارای اشکالی نظیر مربع، مستطیل، لوزی و غیره میباشد. کف این ظرفها یا قالبها معمولاً صاف یا دارای خطوط می باشد.
قالب هایی که به شکل صاف هستند برای ساختمان سازی و استفاده در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. اما قالب هایی که دارای خطوط هستند در سطح خود بیشتر برای مکان های باز نظیر پارکها و محیط های باز مورد استفاده قرار میگیرد. جالب است بدانید که این قالبها بعد از استفاده به محض آنکه سرد شد، مجدداً در زیر دستگاه پرس قرار میگیرند و برای ساخت موزاییک های جدید مورد استفاده قرار گرفته میشود.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
روش ویبره یا قالب ویبره ای :
در این روش با استفاده از دستگاه هایی که به قالب گیری به روش ویبره ای انجام می شوند بدون هیچ فشار پرس موزاییک ها متراکم میشوند و قالب گیری در این مرحله انجام می شود. نکته ای که در اینجا مطرح است این است که روش ویبره ای بسیار با دقت و نسبت به روش پرسی کم هزینه تر انجام میشود.
این روش در حال حاضر از متداول ترین روش های قالب گیری یا ساخت موزاییک است که بسیار مورد استفاده قرار میگیرد همچنین با استفاده از این روش موزائیک هایی با کیفیت بالا و طول عمر بسیار زیادی ساخته خواهند شد.
ساب زدن موزاییک :
این مرحله تاثیر ویژه ای در زیبایی موزاییکها دارد، زمانی که موزائیک بعداز مخلوط شدن و در قالب قرار گرفتند، آماده شده و دارای سطحی بسیار نازیبا و نامشخص هستند. که برای ساب زدن باید مورد استفاده قرار بگیرد در این مرحله روی سطح موزاییک که توسط دستگاه هایی که در ادامه توضیح میدهیم سابیده شده و صیقل داده میشوند و زیبایی موزائیک نمایان خواهد شد.
ساییدن سنتی :
در قدیم بعلت نبودن دستگاه های حرفه ای در این مرحله از یک صفحه سنگی سمباده شکل استفاده میشد، که آن را روی موزاییک میچرخاندند این حالت همان طور که میدانید بسیار وقت گیر و نیازمند انرژی بسیاری است.
ساییدن اتوماتیک :
ساییدن اتوماتیک با دستگاهی انجام میشود که دارای یک سنگ سمباده ای بزرگ است و موزاییکهای آماده شده بر روی پایههای زیرین آن قرار میگیرند و ساییده می شوند، این روش به صرفه تر و همچنین سریع تر انجام میشود و دقت بیشتری در کار خواهد بود.
ساییدن با دستگاه ساب نواری :
امروز در کارخانجات بزرگ به وسیله دستگاه های حرفه ای ساب زدن انجام می شود. توسط این دستگاه موزاییک های آماده شده توسط سنگ هایی در ابعاد و درجه بندی های مختلف ساب زده میشوند و این دستگاه ها قادر خواهند بود هر چقدر که نیاز هست، موزاییک مورد نظر را ساب زند این دستگاه بسیار کاربردی است و با توجه به درجه بندی که دارد میتواند سنگ سمباده نرم یا زبر باشد.
همچنین در این دستگاه موزاییک هایی که دارای ترک های مویی یا شکستگی هستند، تشخیص داده میشوند و از بقیه نمونه ها جدا خواهند شد. و این به این صورت خواهد بود که به دلیل فشار سنگ سنباده به سطح موزائیک به راحتی به دو نیم شکسته میشود و از بقیه نمونه ها جدا خواهد شد.
در این مرحله آب توسط پمپ های مورد نظر به سطح موزائیک و سنباده ی سنگ پاشیده می شود، همچنین آب بدست آمده در این مرحله بعد از تصفیه مجدداً برای سابیدن موزاییک های جدید مورد استفاده قرار میگیرد.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
گرم خانه ها :
استفاده از گرم خانه ها به سه صورت انجام میشود که در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.
گرم خانه های معمولی :
در این روش که برای حجم تولید بسیار زیاد انجام می شود. موزائیک ها پس از قالب گیری باید وارد اتاقک هایی شوند که دمای آنها حدوداً سی درجه سانتی گراد باشد. پس از گذشت هشت ساعت میتوان به موزائیک ها آب دهند.
گرم خانه بخار :
این روش نیز برای حجم تولیدات بسیار بالاست و زمانی که کارخانه ها فرصتی برای این کار را نداشته باشند، به همین منظور موزاییکها پس از قالب گیری وارد اتاقک هایی می شوند و برای زمانی مشخص با فشار به آنها بخار دمیده میشود.
گرم خانه آب گرم :
این روش معمولاً برای حجم تولید بسیار کم است زمانی که نمونه های آزمایشی از موزاییک ها ساخته میشود و در تعداد بسیار پایین این کار انجام میشود. به روش سنتی آن با استفاده از اتاقک های در فصل زمستان اتاقک هایی گرم استفاده میکنند و به موزاییکها یا بلوک ها آب میدهند و در تابستان در هوای آزاد بلوک ها را خواهند گذاشت و هر چند ساعت یک بار به آنها آب می دهند.
بتونه کاری موزاییک ها :
بعد از انجام مراحل فوق ممکن است در اثر حرکات سریع یا جا به جایی بلوک ها بعضی از سنگها از روی لایه رویی موزاییک بیرون زده و ظاهری زشت و نازیبا به بلوک میدهد. به همین دلیل باید حتماً موزائیکها به سه روش بتونه کاری شده و ظاهری مناسب به آنها بگیرد.
روش دستی بتونه کاری موزاییکها :
در این روش به دلیل آنکه پودر سنگ بسیار نرم تر از سیمان است و با کاردک روی موزاییک کشیده شده و بعد از خشک شدن دوباره آن را ساب میزنند. این روش دستی بتونه کاری موزاییک هاست که ممکن است بسیار وقت گیر باشد.
روش ماشینی بتونه کاری موزاییک :
در این روش پودر سنگ ها و سیمان مخلوط شده و درون مخزن هایی استوانه ای قرار می گیرند، که به راحتی بر روی سطح موزاییک کشیده شده و توسط کاردک هایی که درون آنها است روی موزاییک مالیده میشود و سوراخ های آن را پر میکند. پس از بتونه کاری مجدداً موزائیک به دستگاه ساب برده میشود و اطراف آن صیقل داده میشود.
دپو کردن :
بعد از گذر از مراحل بالا و تهیه موزاییک لازم است که آن را در محیطی کاملاً بهداشتی و مناسب روی هم قرار داد تا به مقاومت لازم خود برسند این مرحله را اصطلاحاً دپو کردن موزاییک یا بلوک ها مینامند. که مقاومت موزائیک در این مرحله تایید شده و باید مقاومت خود را نشان دهند.
جمع بندی مطلب
در این مطلب درباره ساخت موزاییکها و انواع آنها هم چنین مزایایی سنگهای مصنوعی کاربرد آنها صحبت کردیم.
همان طور که توضیح داده شد موزاییک ها به دو روش ویبره ای و پرسی ساخته میشود که روش پرسی با استفاده از تحت فشار گذاشتن موزاییک لایههای موزاییک را متراکم کرده و موزائیک ساخته میشود. اما در روش ویبره ای بدون هیچ گونه اعمال فشار و اعمال ویبره تنها با یک دستگاه که وظیفه انتقال ویبره را دارد موزائیک ساخته میشود.
موزاییک از دو لایه تشکیل شد است. که لایه رویی آن در واقع نمای موزائیک را تشکیل می دهد این نما معمولا توسط سنگدانه ها و طرح های یک موزاییک که قابل تغییر باشد تعریف میشود.
در این قسمت به بررسی مزایای استفاده از موزاییک های پلیمری نسبت به سنگ های طبیعی توضیح میدهید.
استفاده از سنگ های طبیعی همیشه مورد استقبال ساختمان سازان و افرادی که با استفاده از سنگ های طبیعی دست به ساخت بسیاری از چیزها میزنند، بوده است سنگ های طبیعی با استفاده از طرح های طبیعی که در روی خود دارند و به دلیل آنکه انسان در نحوه ساخت آنها هیچگونه دخالتی نداشته بسیار کارآمد و ماندگار خواهند بود.
استفاده از موزاییک و سنگ های مصنوعی در واقع زمانی به کار میآید که استفاده از سنگ های طبیعی ممکن نباشد مثلاً زمانی که شما میخواهید از موزائیک برای نمای بیرونی ساختمان یا پارکها استفاده کنید
طبیعی است که سنگ های مصنوعی به دلیل علمی ساخته شدن آنها و دارای محاسنی از قبیل مقاومت بسیار بالا در برابر ضربه و فشار و همچنین نفوذ آب در داخل آنها مشکلاتی از قبیل لغزندگی یا شکستگی نخواهند داشت. در این حالت استفاده از سنگ های مصنوعی یا همان موزاییکها بسیار کاربردی خواهد بود و سنگ های طبیعی جوابگوی نیاز شما نیستند.
قیمت پایین
از دیگر مزایای سنگ های مصنوعی میتوان به قیمت پایین تر آمد اشاره کرد، سنگ های طبیعی با وجود معایبی که خواهند داشت اما دارای قیمتی بسیار بالا هستند و سنگ های مصنوعی در واقع با قیمتی بسیار پایینتر و به صرفه تر در بازار بفروش میرسد.
این که سرامیک در ساخت منازل چه نقشی دارد میتوان به این اشاره کرد انسان های اولیه زمانی که دریافتند میتوانند از مواد طبیعی در ساخت خانه و سرپناه برای خود بهرهمند شوند با ترکیب موادی چون سیمان و آهک توانستند برای خود مصالحی برای ساخت ساختمان ها و سرپناه استفاده کنند.
سرامیکها که از مواد جامد و غیر فلزی ساخته می شوند جزو اولین مواد مصالح ساختمان سازی بودند که توسط انسان های اولیه مورد استفاده قرار میگرفتند و دارای قابلیت بیشتری در ماندگاری و عدم نفوذ آب به آنها بودهاند.
استفاده از موزاییک های حیاتی دارای چندین دسته بندی است که ما در اینجا به توضیح کوتاهی درباره موزائیک های حیاتی میپردازیم.
موزاییک سیمانی
موزاییک سیمانی از موزائیکهایی است که در واقع با سیمان ساخته شده و معمولاً دارای طرح های ساده ای است، همچنین ممکن است دارای شیارهایی بر روی سطح خود باشد این موزاییک که دارای چندین دسته موزاییک سیمانی شسته و ساده یا حتی پرسی میباشد مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و عدم نفوذ آب در خود دارد، در واقع انتخاب مناسبی برای استفاده از محیط بیرون و حیات خواهد داشت.
موزاییک شیاردار موزاییکی است که حتماً در پیاده روها و خیابانها از آنها دیده اید این موزاییک دارای برجستگی و فرورفتگی هایی است که دارای توان تحمل مقاومت تحمل بسیار بالایی در برابر ضربه و نفوذ آب است و انتخاب بسیار مناسبی برای استفاده در کف پیاده روها و پارکها و همچنین فضای سبز خواهد بود.
موزاییک های شسته در واقع موزاییک هایی هستند که دارای سطح صاف و صیقلی نیستند همچنین دانه های شن به صورت برجسته بر روی آن نمایان است و انتخابی مناسب برای استفاده در ساختمانها سنگ فرش، باغ یا نماهای بیرونی ساختمان خواهد بود. همچنین این نوع موزاییک دارای مقاومت مثال زدنی در برابر سرما و گرما یا حتی فشار مقاوم خواهد بود.
موزائیک سنگ مصنوعی
موزائیک سنگ مصنوعی که بیشتر جنبه تزئینی دارد و با استفاده از سنگ هایی که در نمای آن به چشم میخورد دارای جلوه و زیبایی بسیار زیادی است. این نوع موزاییک که در مقاومت و نسبتاً خوبی دارد. برای استفاده در نمای ساختمان بسیار مورد استفاده قرار میگیرد و جلوه ای فوق العاده زیبا را به محیط خواهد داد.
و اما دست آخر موزاییک های پلاکی هستند که دارای لایه رویی بسیار سخت و صیقل پذیری هستند. این موزاییک ها در ابعاد و اندازه های متفاوتی ساخته میشوند و عنصر اصلی آنها سیمان و ماسه است. همچنین این نوع موزاییک دارای توان تحمل بسیار بالایی است و فشار زیادی را میتواند تحمل کند.
موزاییک پلیمری یکی از انواع سنگ های مصنوعی است که کاربرد بسیار زیادی را در محیط های باز یا حتی ساختمانی دارد اینه موزاییک که از ترکیبی از بتن و پلیمر ساخته می شود دارای عدم نفوذ بسیار بالا و قابلیت توان تحمل ضربات بسیار محکمی را دارد.
شبکه های بسیار مستحکم بلوری
ساختار مولکولی سیمان در این نوع موزاییکها باعث بوجود آمدن شبکه های بسیار مستحکم بلوری در آن شده است همیشه نیز زیبایی چشمگیری که دارد میتواند جلوه ای فوق العاده زیبا را به محیط بدهد همچنین مقاومت بسیار بالایی آن در برابر ضربات یا نفوذ آب می تواند یکی ماندگارترین نوع موزائیک های ساخته شده باشد.
اما از دیگر مزایای موزاییک های پلیمری میتوان به طرح های فوق العاده متنوع آن اشاره کرد در این موزاییک ها به دلیل استفاده از فوق روان کننده ها امکان استفاده از رنگدانه های بسیاری وجود دارد که متأسفانه در موزاییک های سنتی یا سنگ های طبیعی این قابلیت را نخواهیم داشت و رنگدانه ها رنگدانه های شیمیایی فقط در صورتی میتواند مورد استفاده قرار بگیرد که با فوق روانکننده ها مخلوط شود در این حالت جلوه ای فوق العاده زیبا را به سطح موزاییک خواهد داد.
سنگ های مصنوعی دارای ثبات ظاهری بیشتری نسبت به سنگ های طبیعی هستند در واقع سنگ های طبیعی با وجود جلوه هایی که دارند ممکن است در برابر گرد و غبار یا حتی بارش باران های اسیدی نمای خود را از دست داده و چهره ای نازیبا و تیرگی به خود بگیرد.
اما سنگ های مصنوعی همان طور که ذکر شد دارای مقاومت بسیار بالایی هستند و جلوه و زیبایی آن ها تا مدت های بسیار زیادی از سنگ های مصنوعی قابل نمایان است.
قدرت چسبندگی
قدرت چسبندگی بسیار بالایی که در نمای که در سنگ های مصنوعی وجود دارد در سنگ های طبیعی نیست اما ممکن است سنگهای طبیعی به پس از چندین سال از جای خود کنده شده و دارای قدرت چسبندگی مناسب نیستند اما سنگ های مصنوعی با قدرت چسبندگی بسیار بالایی که دارند میتوانند سال های سال در جای خود باقی مانده و کارایی فوق العاده بیشتری نسبت به سنگ های طبیعی دارد.
از دیگر مزایای سنگهای مصنوعی میتوان به قیمت پایینذتر آن نسبت به سنگ های طبیعی اشاره کرد حتماً همان طور که در بالا ذکر شد سنگ های مصنوعی دارای قیمتی پایینتر هستند و همینطور وزن کمتر آنها نسبت به سنگ های طبیعی باعث شده که کاربردهای فوق العاده بیشتری نسبت به سنگ طبیعی داشته باشند.
سبک تر از آنها هستند مقاومت آنها در برابر سنگ های طبیعی بیشتر است و نفوذ آب درون آنها به سختی انجام میشود همچنین در برابر انقباضات انبساط محیطی مقاومت بسیار خوبی را از خود نشان داد.
سنگ های مصنوعی دارای عایق صوتی بسیار زیادی هستند و زمانی که در ساختمان سازی به کار برده می شوند، میتوانند محیط را تا چهل درصد بیشتر دارای عایق صوتی و حرارتی کنند که این حالت در سنگ های طبیعی کاربردی نداشته و به راحتی سرما و گرما و حتی سر و صدا را از خود عبور میدهند.
سنگ های مصنوعی دارای فرسایش بسیار کمتری هستند و سنگ های طبیعی و به سرعت بیشتری از بین رفته و دچار فرسودگی میشود همچنین سنگ های مصنوعی به دلیل استفاده از مواد علمی دارای بافت های بسیار مستحکم تر و کاربردی تر هستند.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
تنوع در سنگ های مصنوعی
تنوع بیشتر در سنگ های مصنوعی بسیار زیاد است همان طور که در بالا گفتیم به دلیل عدم تداخل انسان در ساخت سنگ های طبیعی دارای نمایی متنوع نخواهند بود. اما سنگ های مصنوعی دارای ابعاد طرحها و نمای فوق العاده بیشتری نسبت به سنگ های مصنوعی هستند.
از دیگر مزایای سنگ های مصنوعی میتوان به مقاومت خمشی بالاتر اشاره کرد مقاومت خمشی به معنای توان تحمل فشاری است که سنگ که میتواند تحمل کند تا دچار شکستگی شود در این حالت سنگ های طبیعی با سرعت بیشتری و با توان تحمل کمتری دچار شکستگی و ترک خواهد شد.
سنگهای مصنوعی در واقع دارای محاسن بسیار زیادتری نسبت به سنگ های طبیعی هستند که در بالای مقاله به آن اشاره شد برای توضیحات بیشتر میتوانید به قسمت مزایای سنگ های مصنوعی نسبت به سنگ های طبیعی مراجعه کرده و اطلاعات خود را تکمیل کنید.
در ادامه مطلب به توضیح نکاتی برای خرید موزاییک مرغوب اشاره کردیم که از این نکات میتوان به هزینه خرید موزاییک اشاره کرد در واقع هزینه خرید از مهم ترین فاکتورهای انتخاب یک موزائیک مرغوب به شمار میرود
طبیعی است که هر چقدر مقاومت و مزایای سنگ یا موزائیک بیشتر باشد دارای قیمت بالاتری است، و البته اینه گزینه نیاز به تحقیق و استفاده از فردی کارشناس دارد که باید حتماً از این گونه افراد استفاده کنید و زیر نظر آنها تصمیم اصلی را بگیرید.
همچنین مشخصات فنی موزاییک که بیشترین تاثیر را بر انتخاب یک موزاییک مرغوب خواهد داشت این که شما بتوانید از نظر فنی بهترین گزینه را انتخاب کنید. نیازمند دانشی است که باید حتماً داشته باشید در غیر این صورت باید از فردی که در این حوزه فعالیت دارد مصالح فروشان و پیمانکاران کمک گرفته و درباره مشخصات فنی و انتخاب یک موزائیک مرغوب از آنها یاری بگیرید.
نکته
نکته دیگر که در انتخاب موزاییک که بسیار مورد بررسی قرار می گیرد، زیبایی موزائیک است. در واقع موزائیکها باید دارای زیبایی باشند و این زیبایی کاملاً بستگی به نوع ساخت موزاییک دارد. موزاییک که ممکن است به تنهایی دارای یک طرح زیبا باشد اما و در حالت دوم موزائیکها دارای زیبایی وابسته بهم هستند و قرار گرفتن چندین موزاییک در کنار هم زیبایی آنها را نمایان می کند.
طول عمر از دیگر فاکتورهای انتخاب یک موزاییک مرغوب است طبیعتاً ساختمان سازان و پیمانکاران باید از مصالحی استفاده کنند که دارای طول عمر بیشتری باشد نسبت به باقی موزاییک ها این طول عمر باید حتماً سنجیده شده و با استفاده از کارشناسان تصمیم گیری نهایی را انجام دهید.
همچنین قابل دسترس بودن باقی موزاییکها از فاکتورهای انتخاب آنهاست شما باید موزاییکی را انتخاب کنید که اگر بر اثر حادثه یا اتفاقی دچار شکستگی یا از بین رفتن شد به راحتی بتوانید نمونه مانند آن را جایگزین موزاییک آسیب دیده کنید.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
استفاده از ابعاد و کاربری آسان
فاکتور بعدی موزاییک استفاده از ابعاد و کاربری آسان آنهاست همان طور که ذکر شد موزاییک که هر چه در ابعاد کوچک تر مورد تهیه قرار بگیرد علاوه بر هزینه بسیار بیشتر شرایط نصب سخت تری را خواهند داشت و موزائیک ها در ابعاد بزرگ تر دارای هزینه ای پایینتر و همچنین نصب راحتتری خواهند بود.
در بالا به توضیح مراحل ساخت موزاییک اشاره کردیم در اینجا اشاره کوچکی خواهیم داشت به مراحل آماده سازی مصالح در واقع مصالح باید این مورد استفاده آنها آماده شود و همچنین مواد باید شسته شده و بر روی سنگها قرار بگیرد بعد از پشت سر گذاشتن مراحل شستشو وارد مرحله خشک شدن در سیلوها میشوند و بر طبق فرمولی که هر سنگ دارد بسته بندی شده و به میکسر یا همان مخلوط کن اصلی منتقل می شوند.
بعد از خشک شدن این سنگها باید به قطعات کوچک تر تبدیل شده و هم چنین مراحلی را برای افزایش مقاومت خود پشت سر بگذارند.
بعد از گذر از مرحله قبلی باید سیمان یا پودر سنگ که از قبل در اتاقک هایی سیلوها آماده شده اند براساس فرمولی که هر سنگ دارد و به دستگاه داده شده در داخل مخزن ها با آب همراه شده و بر روی بالابرهای میکسر برده شوند و باهم مخلوط شود.
در این مرحله هر مواد باید انبار شود اما این انبار شدن به معنی آن است که نباید این مواد باهم مخلوط شده و به راحتی بتوان به آنها دسترسی پیدا کرد.
برای انجام این کار استفاده از دستگاه هایی که مناسب هر سنگ و فرمول ارائه شده است بسیار مناسب است زیرا استفاده از این دستگاه ها مانع از کلوخه شدن محتوایی آنان خواهد شد. همچنین این مواد باید به راحتی در دسترس قرار بگیرند و نباید در شرایط سخت نگهداری شوند و هزینه زیادی بابت انبار کردن مواد ممکن است که متحمل شوید اما اینجا پودر سنگ به دلیل آنکه بسیار زیاد و به راحتی در دسترس قرار میگیرد در واقع مورد انبار کردن قرار نخواهد گرفت. در وافع انبار کردن به معنای انبار کردن سیمان خواهد بود.
در این مرحله باید حتماً مصالح شسته شده و تمیز باشند و هر گونه مواد غیر ضروری در این مخلوط باعث کاهش مقاومت موزاییک میشود و این شستشو به دو روش ماشینی یا دستی انجام میشود. در روش ماشینی با استفاده از دستگاه مواد بر روی یک سطح مارپیچ بالا برده می شوند و از پایین فشار آب وارد می شود این عمل بسیار با دقت بالایی مصالح را شسته و همچنین آبی که در این مرحله استفاده میشود میتواند پس از تصفیه مورد استفاده قرار بگیرد.
در روش دستی با استفاده از پاشیدن آب بر روی مصالح آنها شستشو داده می شوند اما اینه بهتنهایی کافی نبود و ممکن است که شستشو ناقص انجام شود و باعث عدم پاکیزگی مصالح مورد استفاده شود همچنین به دلیل هزینه پایینی که این روش درست شد بسیاری از کارخانه ها از آنها استفاده کرد اما همان طور که در بالا ذکر شد این روش دارای دقت مورد نیاز نیست و ممکن است که مصالح پاکیزه نباشد.
پس از گذر از مرحله شستشو مواد باید با هم مخلوط شود
پس از گذر از مرحله شستشو مواد باید با هم مخلوط شود، این مخلوط شدن به دو روش دستی یا ماشینی انجام میشود که در روش دستی با هزینه ای کمتر این کار انجام میشود و از دو سری قیف استفاده میشود که اینه قیفها در انتهایی خود دریچه هایی را دارند و به درون یک سطح آسانسوری مواد را ریخته و باهم مخلوط می شود. این سیلوهایی که مواد را مخلوط کرده با سیلوی نگهداری پودر سنگ و سیمان تعامل داشته و به راحتی مواد مخلوط شده را با سیمان خشک مخلوط خواهند کرد.
در این مرحله و قالبگیری موزاییک که اشاره کردیم که به دو روش ویبره ای و پرسی انجام میشود. روش ویبره ای با استفاده از دستگاهی که وظیفه لرزاننده دارد و بدون اعمال هیچ گونه فشاری موزاییک قالب گیری خواهد شد همان روش پرسی با استفاده از اعمال فشار دارای اشکالی نظیر مربع، مستطیل و لوزی موزاییکها قالب گیری می شوند و مورد استفاده قرار میگیرد.
بعد از قالب گیری به مرحله ساب زدن میرسیم این مرحله تأثیر فوق العاده ای بر زیبایی موزاییک خواهد داشت و به دلیل آنکه مواد مخلوط شده دارای سطحی نازیبا خواهند بود و احتیاج به ساب زدن دارند این ساب زدن به سه روش سنتی، اتوماتیک یا دستگاه ساب نواری انجام میشود. در روش ساب زدن سنتی به علت نبودن دستگاه های حرفه ای با یک سطح سمباده شکل بر روی موزاییک چرخانده میشود که این روش بسیار وقتگیر و زمان بر خواهد بود.
شما در حال مطالعه مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران هستید
سابیدن به روش اتوماتیک
سابیدن به روش اتوماتیک با دستگاه انجام میشود به یک سنگ سمباده ای شکل بزرگ بر روی موزاییک قرار گرفته و باعث ساییدگی نمای موزاییک خواهد شد همچنین در این کار زمان کمتر و دقت بیشتری لازم خواهیم داشت.
در روش ساییدن با دستگاه ساب نواری این روش بسیار مورد استفاده کارخانجات قرار خواهد گرفت و تا زمانی که احتیاج داشته باشید به ساب زدن سطح سنگ این کار انجام خواهد شد همچنین در این مرحله موزائیک هایی که دارای ترک مویی یا شکستگی هستند به راحتی تشخیص داده میشوند و از باقی نمونهها جدا خواهند شد در این مرحله آب بر روی سطح موزائیک پاشیده میشود و آب بدست آمده در این مرحله میتواند پس از تصفیه برای ساییدن و موزاییک های جدیدی مورد استفاده قرار بگیرد.
مرحله بعدی مرحله گرم خانهها است که به سه روش معمولی، بخار و آب گرم انجام می شود در واقع در مرحله معمولی گرمخانه ها برای حجم تولید بسیار زیادی انجام میشود. موزاییکها باید وارد اتاقک هایی شوند که دمای آنها سی درجه سانتیگراد میباشد و پس از گذشت چند ساعت، معمولاً هشت ساعت می توان به موزاییکها آب دهد.
روش گرم خانه بخار برای تولیدات بسیار بالا
در روش گرم خانه بخار که برای تولیدات بسیار بالایی انجام می شود پس از قالب گیری موزاییکها وارد اتاقک های میشوند و به آنها بخار دمیده می شود در گرم خانه های آبگرم برای حجم تولیدات بسیار کم که معمولاً برای ساخت نمونه های موزائیک استفاده می شود در فصل زمستان در اتاقک هایی با استفاده از محیط گرم استفاده میشوند و در فصل تابستان در هوای آزاد گذاشته شده و هرچند ساعت یکبار به آنها آب می دهد.
در این مرحله موزائیک هایی که به دلیل حرکات سریع ظاهری زشت و نازیبایی گرفته اند باید حتماً بتونه کاری شوند در این مرحله که به دو روش دستی و ماشینی بتونه کاری انجام میشود در روش دستی که بسیار ممکن است وقت گیر باشد با استفاده از کاردک هایی بر روی سطح موزاییک کشیده شده و پس از خشک شدن دوباره آن را ساب خواهند زد.
همچنین در روش ماشینی ممکن است که با توسط دستگاه ها و مخزن های استوانه ای شکل بر روی سطح موزاییک کشیده شده و توسط کاردک هایی که درون آن تعبیه شده بر روی موزاییک مالیده خواهد شد و اطراف آن صیقل داده میشود همچنین پس از این مرحله لازم است که موزاییک مجددا دوباره ساب زده شود.
آخرین مرحله، مرحله دپو کردن است که باید حتماً موزائیک های ساخته شده بر روی هم قرار گرفته و مقاومت لازم را در این مرحله به دست بیاورند این مرحله را اصطلاحاً دپو کردن میگویند.
از اینکه تا انتهای مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران ما را همراهی کردید متشکریم و امیدواریم از خواندن مقاله قیمت موزاییک پلیمری در تهران نهایت استفاده را کرده باشید